Festa dels Templers de Puig-reig: Trobada Instagrammer

Els passats dies 29 i 30 de Juny de 2019 vam tenir la gran sort de poder conèixer de ben a prop la festa dels templers de Puig-reig en la seva onzena edició. En aquestes dates es va dur a terme la tercera trobada instagrammer del Berguedà, organitzada conjuntament amb l’associació dels Templers de Puig-reig i per una servidora. Aquesta trobada va poder aconseguir reunir prop d’una vintena de persones que van gaudir d’aquesta festa tant especial al municipi de Puig-reig. La festa tal i com indica el seu nom, està enfocada als templers que van tenir un paper molt important en el municipi de Puig-reig, ja que en va ser un dels enclavaments principals del Berguedà i, en conserva bona part del seu patrimoni històric com és el Castell, casa Periques (tot i que no la vam visitar).

La trobada va començar a les 11:00 del matí de dissabte dia 29 de Juny i es va desenvolupar amb total normalitat, malgrat l’onada de calor que es va patir durant aquest cap de setmana, algunes de les activitats de la tarda es van haver de suspendre a causa de la calor, però es van poder tornar a reprendre a la nit ja que la temperatura era més agradable. Els instagrammers podien escollir si volien passar un dia o dos a la trobada per tal de realitzar totes les activitats programades de la festa dels Templers (tot i que moltes de les activitats es repetien el diumenge amb excepció de les activitats del vespre-nit). En aquesta trobada es va oferir als instagrammers els següents packs: pack de 2 dies que incloïa tots els àpats de dissabte (vermut, dinar i sopar) i els de diumenge (esmorzar, vermut, dinar) i també totes les visites i espectacles. I l’altra opció va ésser el pack de 1 dia (diumenge dia 30 de Juny) que incloïa tots els àpats de diumenge (esmorzar, vermut, dinar) les visites i espectacles, entre altres activitats. El punt de trobada de diumenge va ser a les 10:00 del matí. Durant la jornada es van desenvolupar diferents activitats enfocades a la festa dels templers: visites guiades a l’església romànica de Sant Martí i al Castell, lluita de templers, visites guiades al campament, vermuts medievals a la taverna, xerrades, tallers, l’assalt al castell, danses medievals, espectacles teatralitzats, la baixada de torxes des del castell, concerts i com a novetat, vam poder realitzar l’open escape del Castell (un escape room a l’aire lliure molt ben ambientat a la festa dels templers amb durada d’uns 25 minuts amb equips de 4 o 5 persones) i un llarg etcètera d’activitats. 

No vull tancar aquesta entrada sense abans fer un agraïment especial a l’Eudald Serra un dels organitzadors de la Festa dels Templers de Puig-reig que gràcies al seu interès, passió i estima per la festa va ser que la trobada fos un èxit rotund, sense ell segurament la trobada no hagués estat possible i evidentment, vull donar les gràcies a tots/es els/les assistents a la trobada ja que sense vosaltres no hauria estat el mateix i, malgrat la calor, ens ho vam passar molt bé i vam poder gaudir tots junts d’una molt bona jornada.

Per tal que us en feu una idea del què és la festa dels templers de Puig-reig us deixo un petit recopilatori de les fotografies fetes durant aquell cap de setmana:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s