Sagàs: Sant Andreu de Sagàs

Fa uns mesos enrere vaig publicar una entrada que també feia referència al terme municipal de Sagàs, bàsicament estava dedicat a un altre recurs turístic anomenat Santuari de la Guàrdia. Aquesta vegada he decidit tornar i perdre’m per aquest municipi tot buscant un altre atractiu turístic que de manera visual li’n pugui treure tot el seu potencial i sí, l’he trobat; us presento Sant Andreu de Sagàs.

Sant Andreu de Sagàs ve representat per la seva imponent església romànica, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta església també forma part de l’itinerari dedicat al romànic que gestionen des de l’oficina de turisme i el Consell Comarcal del Berguedà. Com totes les esglésies romàniques, Sant Andreu de Sagàs presenta una base de creu llatina i la formen tres naus i ho sabem perquè des de l’exterior en veiem els absis. És una església totalment de pedra, es destaca per sobre de tot el seu bonic campanar, on les teules són de color blau i d’un color terrós. Al costa de l’església hi trobem el cementiri. Adossat a l’església, si no estic equivocada, hi trobem la rectoria. La rectoria té un petit porxo amb tres arcs i el taulell d’anuncis on hi ha els horaris de les misses.

Als voltants de l’església de Sant Andreu sembla haver-hi altres habitatges tipus cases de pagès o algun magatzem o graner on s’hi guarda la sembra o menjar per al bestiar. Més avall es troba una granja.

Tot seguit us mostro algunes imatges d’aquest bonic indret, com sempre, espero que us agradi:

 

Un pensament sobre “Sagàs: Sant Andreu de Sagàs

Deixa un comentari