Borredà

Primer de tot he de ser sincera: aquest és un dels municipis del Berguedà que menys visites hi he fet, segurament perquè pensava: Borredà… Què hi ha a Borredà que em cridi l’atenció? Doncs finalment he pogut descobrir alguns racons fantàstics d’aquest poble i és ara que realment puc dir i afirmar que Borredà és un poble preciós, i com molts altres municipis del Berguedà, entrarà dins la meva llista de pobles amb un encant especial.

Borredà és un poble envoltat per muntanyes per tots costats, i podríem dir que el poble es concentra al voltant de la seva església principal que és Santa Maria de Borredà, una preciosa església de caràcter romànic. Els seus carrers desprenen un aire o ambient especial, per mi eren de calma i tranquil·litat. Molt a prop del poble, hi trobarem un idíl·lic racó que crec que us encantarà, estic parlant ni més ni menys que del Gorg del Salt. Aquest gorg està situat a la riera de Margansol, on a l’estiu és força freqüent veure-hi gent banyant-s’hi, ja que destaca sobretot pel seu salt d’aigua i per l’àmplia bassa. Dins del terme municipal de Borredà hi trobarem una altra joia del romànic berguedà: Sant Sadurní de Rotgers (s’hi accedeix per la carretera que va de Borredà a Sant Jaume de Frontanyà). A part també hi trobarem altres edificacions, com ermites al mig del bosc, diferents rutes i excursions i un llarg etc.

Però no tot és calma en aquest bonic poble, algunes de les seves festes més conegudes a nivell comarcal són: la Festa de la Matança del Porc, el Formatjazz, la Mostra de Formatges Artesans, entre altres festes. A més, Borredà és concorregut per aquelles persones que tenen segones residències, pel turisme rural i per les cases de colònies per als més petits. 

Si voleu conèixer i descobrir tots els racons d’aquest poble tan encantador, aquí us en deixo un petit tast, la resta dependrà de tots vosaltres 😉 

2 pensaments sobre “Borredà

    1. Borredà és un poble preciós, i entenc perfectament a tots aquells que hi tenen una segona residència, ja que és ideal per desconnectar de la rutina! Fins fa ben poc per mi era desconegut i tal i com dic potser no li trobava aquell atractiu, o potser és que no el vaig saber valorar, però des de fa poc s’ha convertit en un dels meus pobles preferits del Berguedà! Gràcies pels teus comentaris Agustín ^^

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s