Gisclareny: Adou del Bastareny

Seguint el mateix itinerari (carretera de Bagà a Gisclareny) i aprofitant la visita al Bullidor de la Llet, val la pena anar un tros més amunt ja sigui a peu o amb el cotxe i visitar aquest indret meravellós: l’Adou del Bastareny.

D’on li ve aquest nom? Adou significa “font” per la qual cosa són conegudes com “les Fonts del Bastareny” i el Bastareny és el nom que se li dóna aquest afluent del riu Llobregat. El Bastareny neix al terme municipal de Gisclareny, a una altitud d’uns 1070 metres i escaig. En èpoques d’abundant pluja (abril, maig o juny que és quan nosaltres les vam visitar) són espectaculars de veure ja que ragen amb molta força i la fresca que desprenen és molt agradable. En aquests moments de molta pluja o inclús el desglaç de les serres com la del Cadí, la font no dóna l’abast i fa que sorgeixi aigua molt abundant pel Bullidor de la Llet també, entre altres fonts o brolladors.

Les Fonts del Bastareny són d’una gran bellesa natural, quan arribem de seguida trobem un petit mirador natural en el qual veiem les tres fonts rajant abundantment (si s’escau). Pels amants de la fotografia i la natura contemplaran tot un espectacle natural des d’aquest punt. Però si encara no en tenim prou, podeu seguir les escales de roca que us portaran fins al naixement del Bastareny. El camí està molt ben marcat i indicat. Recentment, s’hi ha afegit una barana de fusta al costat del riu per precaució, tot i que aquest fet va causar forces queixes per part del col·lectiu de Grup de Defensa de la Natura (GDNB) que deien que causava un gran impacte visual en aquest indret. Seguim el camí, pugem uns quants graons i arribem al punt on neix el Bastareny. Aquest paratge sembla tret directament d’un conte de fades.

A la tornada, pel camí de la pista forestal per tornar a agafar la carretera que va de Bagà a Gisclareny fem una petita parada per investigar i descobrir què s’hi amaga durant aquest trajecte i, la veritat, no ens va defraudar per res!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s