Bagà: Bullidor de la Llet

Sembla mentida que puguem arribar a tenir aquests racons tan preciosos a dins la nostra comarca com és el Berguedà. He de reconèixer que fins fa ben poc desconeixia totalment aquest indret que us presento a continuació. Es tracta de l’anomenat Bullidor de la Llet. He d’afegir que he estat una de les persones privilegiades de poder veure’l en tota la seva esplendor, ja que no és gens habitual veure’l rajar amb tanta abundància d’aigua com en aquesta ocasió. Vam tenir la sort de poder anar-hi al Juny del 2020 i, gràcies a la bona temporada de pluges que hi va haver al Berguedà els últims dies, el Bullidor de la Llet rajava amb una força i una intensitat descomunals. Un regal per a la vista i per a tots els amants de la natura! 

Se’l coneix amb aquest nom per la gran quantitat d’aigua que hi raja quan hi ha una abundant època de pluges (més endavant en veureu les fotografies i ho entendreu). Es troba dins el terme municipal de Bagà i pertany al Parc Natural del Cadí-Moixeró, per la qual cosa és molt i molt important respectar-ne el seu entorn i preservar-lo! La ruta la categoritzarem com a fàcil-mitja (més que res perquè hi ha alguna pujada més dura).

Deixem el cotxe aparcat a davant de la casa de colònies “La Salle” o també anomenada “Cal Cerdanyola” (cal anar-hi molt d’hora, sinó no es troba aparcament). Creuem el pont per on hi passa el riu Pendís i agafem el camí de la dreta, continuem i de seguida trobem el refugi “Vents del Cadí”. Seguim les senyals grogues i blanques, tot recte i veiem que el camí es va fent més estret. Seguim tota l’estona pel costat del riu, fins que finalment ens creuarem amb el riu i arribarem a una zona més rocosa. A pocs quilòmetres, trobem ja el cartell indicador per anar cap al Bullidor de la Llet o als Empedrats. Agafem el camí de l’esquerra que ens porta al Bullidor de la Llet. Així doncs, seguim fins que trobem una bonica passarel·la de fusta sobre el riu per on creuem. A partir d’aquí, hi comença haver força pujada, cal anar ben calçat per no relliscar (sobretot quan està moll de la nit anterior com va ser el nostre cas). Fem una parada a un bonic mirador fet amb fusta que hi ha habilitat al costat del canal, on l’aigua hi baixa amb una força descomunal. És fantàstic veure-ho. Després d’aquesta parada seguim uns metres més amunt (continua essent tot una bona pujada) fins que finalment arribem al Bullidor de la Llet. Aquí fem una llarga parada per tal de poder-hi fer les millors fotografies possibles, ja que tardarem molt de temps en tornar-lo a veure així. De tornada vam voler anar fins als Empedrats que si recordeu, era el camí de la dreta que hem comentat abans, però no hi vam poder arribar a causa de la gran abundància d’aigua que hi havia durant una part del camí, a part que no portàvem recanvi de calçat, sinó si que segurament haguéssim pogut arribar-hi bé i amb precaució de no caure, per la qual cosa vam decidir fer mitja volta i marxar cap al cotxe.  

Tal i com he comentat al principi, m’agradaria reivindicar la NO massificació d’aquests indrets per tal de preservar-los, hem de ser responsables i respectuosos amb l’entorn, ja que si no ho fem, aquests indrets màgics s’aniran perdent. Si us plau, si hi aneu, tinguem seny!

A continuació us deixo un recull de les fotografies que vaig poder fer durant la jornada:

2 pensaments sobre “Bagà: Bullidor de la Llet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s