La Quar: Sant Maurici de la Quar

He de confessar que desconeixia moltes coses d’aquest municipi, però per tal d’informar-me i poder-lo incloure com a una nova entrada al blog, he estat buscant una mica d’informació i continuació us en faré un petit resum del què hi podreu veure i trobar. La Quar té un nucli de població molt petit, però és un municipi molt extens en quant a territori. Aquest municipi està format pel conegut Hostal de Sant Maurici, el cementiri, la mateixa església que porta el nom del municipi de Sant Maurici de la Quar, la rectoria, l’ajuntament i algunes cases.

Dins el mateix terme municipal hi podem trobar, el Santuari de la Quar o també anomenat caseria de la Quar. Aquest santuari es troba al capdamunt d’un turó força pronunciat, però ofereix unes boniques vistes de Merlès. Fonts properes a mi, em comenten que és molt recomanable fer una visita al bonic monestir de la Portella, a pocs quilòmetres de la Quar. Aquest monestir d’estil romànic i declarat Bé d’Interès Nacional, actualment està en procés de restauració, ja que hi ha algunes parts que estan força malmeses. Aquest monestir va ser molt important dins la història de la Quar i, inclús del Berguedà.

Com ja us he comentat al començament d’aquest “post” algunes de les informacions són extretes (però redactades de manera diferent) de l’enciclopèdia catalana. A continuació, us deixo unes quantes fotografies de Sant Maurici de la Quar:

Un pensament sobre “La Quar: Sant Maurici de la Quar

Deixa un comentari