Trobada d’Instagrammers a la Pobla de Lillet

El dia 11 de Novembre de 2018 va tenir lloc la 2a edició de la trobada d’instagrammers al Berguedà, organitzada pel Castell de la Pobla de Lillet (Montse i Alvaro) la Mireia Canal (en representació de la Fundació A. Bosch) i per una servidora. La gran diferència entre aquesta i l’anterior (feta al Santuari de Queralt i rodalies) és que aquesta era solidària. En acabar la trobada, es va celebrar un dinar amb la majoria dels participants de la trobada i una part del preu del dinar va anar destinada a la Fundació Albert Bosch. Com a representant de la fundació vam tenir el plaer de comptar amb la Mireia Canal (qui també va estar amb nosaltres durant tota la jornada) que ens va explicar la gran tasca que fan. A més, tots els instagrammers van fer una petita aportació econòmica per la fundació. Al final d’aquesta entrada trobareu l’enllaç per si algú en vol més informació. En aquesta trobada també vàrem comptar amb la presidenta del Centre d’Estudis Lillet, la Rosa Rumech, qui va ésser l’encarregada de fer-nos una visita guiada pel monestir de Santa Maria de Lillet i la ruta històrica per dins el poble. Ens va preparar un petit dossier amb unes breus explicacions del què visitaríem, així com un mapa de la Pobla de Lillet per anar-nos situant. També cal destacar la presència de Turisme de la Pobla de Lillet que ens van obsequiar, unes bosses amb publicitat de la Pobla de Lillet i de les activitats que s’hi duen a terme.

A l’igual que en l’anterior, la trobada consistia en què cada instagrammer ens mostrés la Pobla de Lillet amb el seu propi punt de vista fotogràfic, i a més a més les dues millors fotografies tenen premi: el primer premi és una nit per a 2 persones al Castell de la Pobla de Lillet i el segon premi és un lot de productes garantia de Noel Alimentària (creadors de la Fundació Albert Bosch). 

A continuació, s’explica com es va desenvolupar aquesta fantàstica trobada:

Entre les 8:45-9:00h del matí, ens trobem a l’aparcament qui ha al costat de l’escorxador de la Pobla de Lillet, d’aquesta manera ens va ser més fàcil agrupar-nos. A mesura que van arribant els igers, els hi fem entrega de les seves acreditacions. Abans de començar el nostre itinerari donem la benvinguda a tots/es els participants amb unes paraules per part de Turisme de la Pobla de Lillet. Després seguint les indicacions de la Rosa (que ens acompanyà fins al final de la trobada) comencem la nostra ruta. 

Abans de fer camí cap al Monestir de Santa Maria de Lillet, fem algunes petites parades a uns punts importants de la Pobla: al Mural dels Mataplana i al barri de les Coromines (una petita urbanització, una espècie d’eixample del poble). Des de dalt de tot del barri de les Coromines, iniciem la nostra ruta cap al Monestir de Santa Maria de Lillet. El camí que ens porta fins al monestir és molt planer (tret d’uns escassos 200-300m que fa una mica de pujada) i de dificultat baixa, encara que el dia ens va acompanyar molt i feia un sol radiant, el camí degut a les últimes pluges, estava força enfangat. 

Arribem al Monestir de Santa Maria de Lillet i just al costat veiem també la rotonda de Sant Miquel (una de les poques rotondes romàniques que hi ha a Catalunya). Visitem lliurament el monestir, el seu claustre (espectacular) i la rotonda de Sant Miquel. Per tal de visitar el claustre i de preservar-lo, s’ha construït una passarel·la per tal que els visitants puguin gaudir de la visita i de les grans vistes que ofereix. 

Ens acomiadem del monestir de Santa Maria i de la rotonda de Sant Miquel i ens dirigim altra vegada cap al poble, on ens espera una ruta històrica. Arribats de nou al poble fem parada al majestuós Pont Vell, aquest pont és el més antic que travessa el Llobregat. Antigament tenia molt més arcs, però amb el pas del temps i amb la construcció de la carretera només se n’ha preservat un. A continuació, parem davant de l’ajuntament on hi farem la fotografia de grup amb el Pont Vell de fons. Seguidament, ens dirigim cap al casc antic de la Pobla de Lillet on hi veurem: el Verger i la part medieval, l’església de Santa Maria amb la seva peça clau com és la talla del Crist Majestat i, finalment el campanar (una de les sorpreses de la trobada) ja que després de molts i molts anys tancat vam tenir el privilegi de poder-hi accedir i pujar fins al capdamunt per veure les fantàstiques vistes de la Pobla de Lillet i el Puigllançada.

Un cop acabada la ruta històrica pels carrers de la Pobla de Lillet, es va celebrar un dinar amb gairebé tots/es els participants de la trobada al Castell de la Pobla de Lillet. Abans del dinar, la Mireia ens va projectar un breu vídeo de la Fundació Albert Bosch, on s’hi veuen les seves principals tasques i el seu objectiu principal és promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques de les malalties infantils, principalment el càncer infantil. En acabat el vídeo, es va dur a terme el dinar que consistia en un seguit de tapes gastronòmiques, molt ben elaborades i realment molt ben presentades per part del cuiner Alvaro del Rio, i el més important, tot estava boníssim!

Per acabar, només em queden els agraïments:

  • El més especial agraïment al Castell de la Pobla de Lillet (Montse i Alvaro) i a la Mireia Canal (actuant com a representant de la Fundació A.Bosch)  que amb les vostres ganes indiscutibles de fer aquesta trobada, el vostre gran interès en què les coses surtin bé, la vostra total implicació i esforç… és més que evident que sense vosaltres aquesta trobada no hagués estat possible! MIL GRÀCIES!
  • A la Rosa Rumech per haver-nos acompanyat durant tota la jornada i fer-nos de guia. És ben clar que s’estima molt la Pobla de Lillet, ens ho va demostrar en cada explicació!
  • A Turisme de la Pobla de Lillet per rebre’ns amb gran interès i per l’obsequi de les bosses amb publicitat turística.
  • Evidentment a tots/es els assistents a la trobada: @BcnenHorasdeOficina (Conxita i Felip) @gerardpuso (Gerard) @carlesimma (Carles) @immaicarles (Imma) @raisabate (Raimon) @jamulet64 (Josep Àngel) @rmsorolla (Rosa) @ppperarnau (Josep) @fotomg (Miquel) @tarresxica (Ester) @Ula_13 (Eulàlia) @isabelinacat (Isabel) @Esterlich9 (Montse) @teresitafoto (Teresa) @isa_1981 (Isa) @davidnepons1974 (David) @let.gg (Leticia i Adrián) @esoto94 | @sotenav (Enric) @kafort (Xavier) @televisiovalldelillet (Enric) @serxz (Sergi) @quemejor3 (Mari) @casaeucaliptus (Josep).

MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES! FINS A LA PROPERA!

Enllaços d’interès:

www.castellpobladelillet.com

www.fundacioabosch.org

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s