Berga: La Font Negra

Àrea recreativa, zona de lleure, àrea d’esbarjo, àrea o zona de pícnic… Aquestes i moltes més definicions són les que podria fer per tal de descriure i fer referència a l’indret conegut com a la Font Negra. Per la majoria de berguedans és el lloc més conegut i concorregut majoritàriament a l’estiu (juntament amb Pedret) però també hi podem arribar a trobar moviment a l’hivern quan hi cau alguna petita enfarinada. La seva immillorable situació fa que moltes de les persones residents a Berga i rodalies hi facin cap a l’estiu, ja que es tracta d’una zona molt fresca a l’estiu gràcies a la gran quantitat d’arbres que hi ha i, evidentment gràcies a la riera (riera de Metge) que hi passa just pel costat. 

La Font Negra situada just després de l’Hostal del Guiu (mític i molt conegut hostal a Berga) i molt abans d’arribar al Santuari de Queralt, és un lloc ideal per aturar-se i desconnectar, sobretot és un lloc adequat per a totes aquelles persones aficionades al pícnic. L’àrea d’esbarjo de la Font Negra, podríem dividir-la en unes 5 àrees o zones. En algunes de les zones les taules i bancs on seure són de fusta, en canvi en altres zones, són de pedra. Calculo que dins és el què és la zona la Font Negra hi podem trobar uns 3 o 4 ponts per on passa la riera de Metge (esmentada abans) i per la qual nosaltres podem creuar i accedir a altres zones de la Font Negra, a més a més de vàries fonts (tot i que la majoria d’elles seques) com la font del poeta Ramon Vinyes.  

Hi ha 2 esplanades on podem hi podem deixar el cotxe lliurement, sense cap cost. Cal afegir que com a àrea lúdica disposa de diferents entreteniments pels nens (un “mini” parc infantil): un tobogan, gronxadors, un petit balancí i el que queda (unes barres de ferro grogues) del que segurament abans havia estat, no sabria ben bé com definir-ho, una espècie de teranyina per tal que els nens s’hi enfilessin, però em suposo que amb el pas del temps ho deuen haver retirat a causa d’algun accident amb aquesta “atracció”. Justament al costat d’on hi ha aquesta mica de parc infantil, hi trobem l’anomenat circuit esportiu: una barra per tal d’enfortir els braços, una planxa de fusta on hi podem fer abdominals o un conjunt format per tres barres a diferents alçades per a fer-hi flexions. Aquest espai pot servir de gran ajudar per totes aquelles persones ja siguin atletes, runners, ciclistes… ja que és molt freqüent veure a tota aquesta sèrie de persones entrenant per aquesta zona. 

En aquesta mateixa zona de la Font Negra hi trobareu l’estructura circular del que fins fa poc havia estat el restaurant amb aquest mateix nom. Avui en dia es troba tancat al públic, així que si sou d’aquelles persones que no us agrada anar de pícnic, però si fer una sortida a la muntanya el cap de setmana, haureu de desplaçar-vos o bé fins al bar del Santuari de Queralt (seguint la carretera que porta direcció al Santuari de Queralt) provar sort a l’Hostal del Guiu, o també seguint la carretera que us condueix cap a Rasos de Peguera on passareu pel a terme municipal de Castellar del Riu i just a la vostra dreta hi trobareu els restaurant “Els Roures”, o l’altra alternativa és tornar a la ciutat de Berga.

Bé, em sembla que és el moment d’ensenyar-vos unes quantes fotografies de la Font Negra. Veureu que les imatges estan fetes durant l’època de la tardor (tardor 2016) ja que des del meu punt de vista personal és quan està més bonic i val més la pena visitar-lo. Sí, ja sé que he dit que a l’estiu és quan és més freqüentat, però aquest és el motiu principal pel qual m’estimo més fer-hi parada a la tardor; un lloc silenciós, relaxant i tranquil. Què més es pot demanar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s