Viver i Serrateix

Sortint de l’Ametlla de Merola aprofito per fer cap a aquests dos municipis (potser poc coneguts de cara al turisme) que també pertanyen a la comarca del Berguedà: Viver i Serrateix. Crec que també era la primera vegada que posava els peus en aquests municipis, però en vaig quedar molt satisfeta. Potser l’atractiu turístic no és tan gran com a altres municipis del Berguedà, ja que queda a la part més baixa del Berguedà, ja tocant amb el Bages, però des del meu punt de vista són dos municipis encisadors. Tant Viver com Serrateix (i també Sant Joan de Montdarn) estan més relacionats amb el turisme rural, a causa del gran nombre de cases i masies que hi ha escampades per tot el municipi, ja que el municipi de Viver i Serrateix té una extensió del territori molt gran. Però tots ells tenen un atractiu en comú: les seves esglésies i el paisatge que els envolta.

El primer poble que trobem venint des de Navàs és Viver. Viver el caracteritza la seva església parroquial de Sant Miquel de Viver, el Castellot (on s’hi poden veure algunes de les restes de l’emplaçament del castell que hi havia hagut a Viver, avui en dia només hi queda una enorme roca d’on hi havia el Castellot situat) la rectoria i cases de pagès. Si sortim de Viver i continuem per la carretera a pocs més de 10 minuts ens trobarem amb el poble de Serrateix.

Cal remarcar que abans d’arribar a Serrateix, val la pena que feu una parada al costat de la carretera per contemplar les espectaculars vistes cap a les muntanyes del Pre-Pirineu (a l’esquerra) i el poblet de Viver (a la dreta).

Arribem a Serrateix i només d’arribar ens trobem vàries cases rurals, el centre cultural i finalment el preciós Monestir de Santa Maria de Serrateix, declarat Bé d’Interès Cultural.. Aquest monestir de caràcter romànic té el cementiri annexat, i podem veure l’església i el claustre (crec que part del claustre ha estat restaurat). Crida l’atenció el seu campanar, ja que sembla una torre. Davant mateix de l’església hi ha una gran plaça amb una creu de pedra i una escultura, i més cap a l’esquerre, hi ha una petita placeta on hi ha uns serveis a disposició dels visitants, al costat del Monestir hi ha una bonica casa rural. Des d’aquest punt veureu un paisatge preciós.

A continuació, veureu algunes de les fotografies que vaig poder fer: 

2 pensaments sobre “Viver i Serrateix

 1. Es un lloc preciós, (Dolors, la meva doneta és de Súria), he fet molt entrenament per maratons i m’agradava molt anar de Castelladal a Serrateix, fins i tot amb una capa de neu, es tot meravellós. També la ruta cap El Mujal (Navàs), des de Castelladral on et trovas Sant Cugat del Racó, no t’ho perdis. També m’agradava molt continuar per la carretera passant el monestir direcció Cardona, la vista del Castell de Cardona d’allà dalt es digna de fer-li unes fotos.
  Gràcies Queralt, em sento bé veient aquests paisatges

  M'agrada

  1. Gràcies a tu Agustín pels comentaris. La veritat és que tan al Berguedà com a Catalunya en general, tenim uns llocs i uns paisatges increïbles, el que passa que la majoria de vegades no ho sabem valorar, i aquest és el meu objectiu: mostrar la nostra terra, apreciem el que tenim.
   Per descomptat prenc nota dels llocs que m’has dit al comentari, espero poder-hi fer cap 😉

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s