Ametlla de Merola

Primer de tot he de confessar que fins a dia d’avui, encara no havia tingut l’oportunitat de visitar aquesta colònia; però això no vol dir que no n’hagués sentit a parlar. N’havia sentit molt bones crítiques i molt bons comentaris, sobretot de les seves festes i esdeveniments. He d’afegir que a primer cop d’ull, ja des de la carretera que ens hi porta, em va causar molt bona impressió, sobretot a l’hora de fer-li fotografies, ja que aquest és sempre el meu objectiu, i és ben cert que no em va desil·lusionar en absolut. Benvinguts a l’Ametlla de Merola, la colònia que fa frontera entre el Berguedà i el Bages. 

Fins ara havia estat vàries vegades a altres colònies tèxtils com: Cal Bassacs, Viladomiu Vell i Viladomiu Nou, Cal Pons o Cal Vidal, però no sé ben bé perquè l’Ametlla de Merola la vaig trobar molt diferent a les altres. Era una colònia, podríem dir que “de conte”; suposo que em va donar aquesta sensació pels seus edificis blancs (tot i que alguns se’ls començava a notar el pas del temps) les seves petites places amb arbres i flors molt ben cuidats, el canal que vorejava les cases o pisos. Em semblava com una “Venècia” a petita escala. Com totes les colònies industrials, l’Ametlla de Merola, no és una excepció que tingui la seva fàbrica tèxtil al costat del riu (el Llobregat en aquest cas) com també el seu conjunt de pisos on hi habitaven els treballadors d’aquesta, l’església, la torre de l’amo, l’escola i petits comerços, entre altres elements. 

Segurament com molts ja sabreu, l’Ametlla de Merola està inclosa també a dins l’itinerari de la Ruta de les Colònies, una ruta fantàstica i recomanable al 100% que es pot fer a peu o en BTT.

Què més cal conèixer i veure a l’Ametlla de Merola? A la web de l’Ametlla de Merola, us recomanen el següent:

  • Els Pastorets de l’Ametlla de Merola (de Desembre a Gener, consultar dates)
  • El Cross de l’Ametlla de Merola (normalment es fa el 2n cap de setmana de Setembre)
  • El restaurant Logos Berguedà (el restaurant hi fan sopars temàtics)
  • El ball de cascabells i el dels Nans

Aquestes són les principals activitats que hauríem de conèixer i fer-hi cap alguna vegada, ja que valen la pena de veure i viure, almenys una vegada! 

Tot seguit us deixo un recull de fotografies que vaig fer el dia de la visita, tot i que semblava que el temps no acompanyaria gaire, vaig tenir una sorpresa i és que la posta de sol va ser fantàstica, i gràcies a això algunes fotografies van quedar precioses. Espero que us agradin!

3 pensaments sobre “Ametlla de Merola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s