Puig-reig: Cal Vidal

Després de passar per la colònia Pons, arribem a una de les colònies en més bon estat de conservació de la comarca, es tracta de la Colònia Vidal. Diem que es troba en bon estat de conservació perquè és de les poques colònies que no té edificacions modernes al seu voltant, és a dir, és com si en aquest indret el temps s’hagi aturat, és un clar exemple del que és i havia estat la vida en una colònia tèxtil. 

Cal Vidal és un altre dels llocs que més nombre de visitants atrau, la majoria d’ells són grups grans, bàsicament, grups escolars, però també acull grups de gent gran i visites per particulars. Gràcies a la feina ben feta de moltes persones i entitats, han aconseguit que aquest lloc hagi conservat la seva verdadera essència, i per aquest motiu que el fa un lloc màgic i especial, i segurament és també per aquesta raó que atrau a un gran nombre de visitants.

La millor manera de conèixer aquesta colònia és fer la visita guiada, on us mostraran i explicaran de manera molt dinàmica i clara, la vida en una colònia tèxtil. A més a més, alguns caps de setmana ofereixen una visita teatralitzada molt recomanable. Durant la visita guiada us ensenyaran com eren els habitatges d’una colònia, els diferents serveis que tenia la colònia, l’escola i el més important: la fàbrica tèxtil; a la fàbrica tèxtil us explicaran i us ensenyaran com s’utilitzaven els telers, i fins i tot, en podreu veure algun en marxa.  

Cal Vidal ha estat l’escenari d’algunes sèries, la més destacada és “Olor de Colònia” que va ser produïda i emesa per TV3, la qual és una adaptació del llibre “Olor de Colònia” de l’autora Sílvia Alcàntara.

Com dic sempre el millor que un pot fer per conèixer llocs com aquests, és anar-hi i veure-ho amb els seus propis ulls, jo puc intentar que la gent mostri interès en aquests indrets gràcies a les imatges visuals, però segurament que cadascú en tindrà i en captarà una visió diferent a la meva. La meva visió  d’aquest lloc ja us l’he dit al principi: un indret màgic i especial, i que em desperta una mena de sentiment nostàlgic, segurament serà perquè aquí, és on sembla ser que el temps s’hagi aturat per sempre.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s