Gisclareny

Quan ja semblava que podíem deixar enrere el Pedraforca i centrar-nos en un altre punt del Berguedà, justament apareix Gisclareny. La primera paraula que em ve al cap quan sento a parlar d’aquest indret és: pessebre. I és que sota el meu punt de vista aquest poble és com una espècie de pessebre vivent, però sense masses personatges. Més endavant veureu perquè 😉  Bé doncs, comencem a explorar al poble és petit de Catalunya des del 2017, amb un cens d’habitants de 27 persones.

Com segurament recordareu, dies anteriors vaig comentar que semblava que aquesta part de l’Alt Berguedà (la part on hi ha situat el Pedraforca) em tenia una espècie de “mania”, doncs tant va ser així que justament aquell dia el Pedraforca estava cobert per uns núvols molt espesos que el cobrien del tot, això significava que hi estava nevant. Mentre pujava cap a Gisclareny semblava que el dia encara s’aguantava, tot i sabent que el temps a la muntanya és sempre inestable. Doncs bé, vaig tenir temps d’arribar al poble, fer unes quantes fotografies des del mirador de la Gargallosa, on es té una preciosa panoràmica de les muntanyes que envolten Gisclareny, i és justament des d’aquest punt que el Pedraforca es veu fantàsticament bé. Però, tal i com us he comentat abans, a causa de les condicions meteorològiques, no el vaig poder veure. Minuts més tard,els núvols van començar a fer camí cap al poble i va començar a nevar. Per precaució, em vaig estimar més agafar el cotxe i marxar.

Malgrat que la meva visita a Gisclareny fos breu, i a l’hivern, no em va desil·lusionar en absolut, ja que no deixa de ser un lloc preciós; envoltat de natura, muntanyes i paisatge per tots costats. Un indret on desconnectar i relaxar-se. A més, a la mateixa entrada al poble, hi ha una petita àrea de pícnic, on s’hi poden fer barbacoes anomenada Font de Gisclareny i aquest mateix indret, ofereix un ampli ventall de rutes i excursions per a tots els apassionats del senderisme.

En resum, he de dir que a simple vista Gisclareny tot i tenir pocs habitants, no per això deixa de ser un poblet encantador. Un poble totalment de pagès i també situat dins l’espai natural del Cadí-Moixeró i al costat mateix del Pedraforca. Tot i no tenir massa població, té una gran extensió de terreny.  Arribem a Gisclareny per la carretera que ens condueix fins a Bagà, un cop a Bagà cal continuar per la carretera que ens indica direcció Gisclareny (carretera de Bagà a Gisclareny) és una carretera de muntanya i d’obaga, és a dir que no hi toca massa el sol i a l’hivern hi pot haver zones de la carretera amb plaques de gel i cal anar amb compte!

Si encara no us he convençut, aquí us deixo un petit recull d’imatges, malgrat les condicions meteorològiques, la vista és espectacular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s