Maçaners i Saldes

Sempre he dit que prefereixo la muntanya abans que la platja, i no és per dir-ho però, amb l’increïble paisatge que tenim al Berguedà, per mi és impossible que m’agradi més la zona costera. Per aquest motiu, encara no em vull moure d’aquestes zones de muntanya, això significa que després d’anar fins als Rasos de Peguera, saltem fins a dos poblets de muntanya: Maçaners i Saldes. I què tenen en comú aquests dos pobles de muntanya? Deixant a part que Maçaners forma part del terme municipal de Saldes, la paraula que més sona quan es parla d’aquests dos pobles és: Pedraforca. Sí, la famosa muntanya màgica del Berguedà, de les quals se n’han explicat moltes llegendes al voltant d’aquesta muntanya tan peculiar, degut a la seva curiosa forma. La seva enforcadura és el que crida l’atenció a tots els visitants que s’hi acosten, és una muntanya que supera els 2.000 metres d’altitud.

Comencem pel poble de Maçaners que és el primer poble que trobarem si volem anar a veure el Pedraforca, i és on segurament, podreu fotografiar millor el Pedraforca, degut a que la seva presència és on es comença a imposar. Com ja us he dit al començament, Maçaners pertany al terme municipal de Saldes, per aquesta raó he volgut englobar els dos pobles en un mateix “post”. Però cada un d’ells, té el seu encant. És un poble totalment rural, més aviat diria que és un poble on el temps s’ha aturat, no perquè no hi hagi innovació, sinó perquè té aquella mena d’encant especial i els seus edificis et transporten fins al passat. Si passeges pels seus carrerons de pedra veuràs com si cada passa et transportés al passat, al que havia estat (i continua sent) un poble de muntanya i ramader. Són molt pocs els habitants d’aquest indret (uns 20 habitants) i la majoria de cases són segones residències, cosa que fa que a l’hivern els carrers estiguin deserts, i masies.

Deixem enrere Maçaners i seguim la carretera fins a trobar Saldes, abans però, trobareu una petita àrea la qual podreu contemplar i fotografiar perfectament l’imponent Pedraforca. Això sempre i quan no us passi com a mi, ja que sembla ser que el Pedraforca em té una espècie de mania, perquè el pilot de vegades que l’he visitat sempre el trobo encalitjat i aleshores només es pot veure la seva silueta. A part d’això, parlem una mica del poble Saldes. Saldes és el poble que trobem ben bé als peus del Pedraforca, és bàsicament un poble muntanyenc amb la seva oficina d’informació i amb els seus comerços, a diferència de Maçaners, és un poble on hi ha més vida tot i que el nombre d’habitants és d’uns 300. Dins de Saldes a part del Pedraforca trobarem altres llocs d’interès com: el Castell de Saldes, el Mirador de Gresolet, la seva església a dins el poble de Sant Martí de Saldes, etc. 

Bé, malgrat el que us he explicat abans que sembla que aquest indret em té una mica de mania, vaig poder recopilar algunes fotografies d’ambdós llocs. Espero que de totes maneres us agradin 😉

 

2 pensaments sobre “Maçaners i Saldes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s