Castellar del Riu: Rasos de Peguera

Com que sembla que tothom ja comença a tenir ganes de neu, avui us convido a la que havia estat la primera pista d’esquí de la província de Barcelona, però que a causa de les condicions meteorològiques va haver de tancar, ja que no hi havia prou neu per tal que els canons de neu en poguessin fabricar. Aquest és el cas dels Rasos de Peguera.

Situats a dins el terme municipal de Castellar del Riu, els Rasos de Peguera tenen una altitud d’uns 1800 i escaig metres. Si que és veritat que les pistes van ser inaugurades i van estar en funcionament durant molts anys, i a més, van ser pioneres a Catalunya en practicar l’esport de l’esquí. A la dècada dels anys 70 va ser quan es van inaugurar com a pistes d’esquí i s’hi podien practicar les 2 modalitats d’esquí: alpí i nòrdic (esquí de fons). Hi havia també varis remuntadors (uns 5 o 6) per tal de facilitar a les persones la pujada a les pistes. Fins i tot hi havia una cafeteria (avui en dia encara en funcionament, però no massa recomanable) o restaurant. 

Actualment, ja només queden els esquelets d’aquells remuntadors, l’edifici de la cafeteria i el que havia estat el restaurant i escola d’esquí. És una llàstima que no se’n pugui treure més profit d’un indret com aquest, a causa de les condicions climàtiques dels últims anys i fins a dia d’avui, perquè no és un lloc on s’hi acumuli la suficient neu per poder dur a terme la pràctica de l’esquí. Avui en dia, recomanem els Rasos de Peguera a les famílies amb nens, ja que encara que no hi hagi un gruix molt considerable de neu, sempre és satisfactori (sobretot pels més petits) poder “tocar” la neu. Els Rasos de Peguera a dia d’avui podem dir que aporten un tipus de turisme de caire familiar, on els nens poden gaudir de la neu, jugant amb els seus trineus, plàstics o pales. 

Val a dir però que a la temporada d’hivern podeu llogar raquetes de neu al mateix bar dels Rasos de Peguera i també, proposen activitats relacionades amb el múixing (trineus tirats per gossos) i vàries sortides amb raquetes de neu. A més com a novetat, hi trobareu el food truck “La Fuka” per tal de poder agafar forces. 

Sense allargar-me més, us deixo unes quantes fotografies dels Rasos de Peguera amb neu:

A continuació, us deixo també, unes quantes fotografies dels Rasos de Peguera sense neu:

 

Un pensament sobre “Castellar del Riu: Rasos de Peguera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s