Castellar de N’Hug i les Fonts del Llobregat

Després de passar alguns dies sota terra, ve de gust sortir a l’aire lliure oi? Doncs bé, mireu si m’agrada l’aire lliure que aquest cop us porto a un lloc molt conegut per a tothom, tant pels berguedans i berguedanes, com per arreu de Catalunya i possiblement és una de les zones del Berguedà que més visites de turistes rep anualment. Estic parlant ni més ni menys que de Castellar de N’Hug i de les Fonts del Llobregat.

Castellar de N’Hug no cal dir que és un poble bàsicament rural i ramader, els seus avantpassats vivien generalment de la ramaderia i l’agricultura. La seva situació geogràfica el col·loca a l’extrem de la comarca del Berguedà, per la qual cosa significa que és el poble amb més altitud del Berguedà.

Tal i com us he comentat Castellar de N’Hug i les seves fonts, són molt coneguts arreu de Catalunya, ja que és on neix el riu Llobregat i passa per 28 municipis fins a arribar a la costa Mediterrània de Barcelona. El recorregut per les fonts del Llobregat pot començar-se de dues maneres: des de l’Hostal de les Fonts (camí d’Orriols) o bé, des del mateix poble de Castellar de N’Hug, on podrem aparcar el cotxe fàcilment a un gran aparcament que hi ha al començament del poble i a la nostra esquerra veurem un camí que porta cap a les fonts. Aquest petit itinerari és molt relaxant, sobretot a l’estiu, per la seva fresca i per la bonica remor de l’aigua que ens acompanyarà durant tot el recorregut.

He d’afegir que Castellar de N’Hug també és molt conegut per l’anomenat Concurs de Gossos d’Atura que se celebra cada any l’últim diumenge d’agost, és sabut que aquest concurs acull un gran nombre de visitants que volen ser testimonis d’aquest concurs conegut nacionalment. Són molts els pastors que hi participen d’arreu del país. 

Però, i si us dic alguna altra dada curiosa d’aquest poble? Potser molts de vosaltres ja ho sabeu (principalment els berguedans i berguedanes) que a Castellar de N’Hug s’hi fan uns croissants gegants i molt bons, els quals s’han anat guanyant la seva fama i cada vegada són més les persones que s’acosten a comprar-ne. A part, remarcar que a dins del mateix poble trobareu la Casa-Museu del Pastor, on hi podreu veure alguns dels elements i eines que usaven els pastors. I des d’aquest mateix punt veureu unes vistes cap a les muntanyes berguedanes impressionants.

Bé, per si encara no us he convençut, us deixo algunes fotografies que com sempre dic: espero que en gaudiu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s