Pobla de Lillet i Jardins Artigas

Arribem a la Pobla de Lillet, un poble que per molts és conegut perquè acull una important obra del gran geni Antoni Gaudí (més endavant us en parlaré) però que té un nucli històric molt bonic. El que cal destacar d’aquest municipi és el seu Pont Vell, que diuen que és el pont més antic que travessa el riu Llobregat. Destacar també que la Pobla està dins de la Serra del Catllaràs, i enmig d’aquesta Serra, s’hi amaga un petit tresor: es tracta, ni més ni menys que del Xalet del Catllaràs, obra també de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest xalet ha estat durant molts anys en un estat força deplorable, però actualment s’està duent a terme una magnífica restauració! Altres punts d’interès són: el Santuari de Falgars o el Monestir de Santa Maria de Lillet, entre altres elements.

Ara si doncs passem a parlar dels meravellosos Jardins Artigas. Segurament tots els berguedans i berguedanes, tenim la nostra llista d’indrets favorits de la nostra comarca. Aquest lloc que us presento avui, ocupa el 2n lloc a la meva llista. Es tracta, ni més ni menys, dels Jardins Artigas. Una altra obra mestre del famós arquitecte català Antoni Gaudí.

Estic segura que molts de vosaltres els coneixeu o els heu visitat algun cop a la vostra vida, ja que és un dels llocs més turístics i visitats que tenim al Berguedà. Arriben a visitar-lo milers de persones cada any (grups d’escoles, IMSERSO, famílies…). És un lloc que des del meu punt de vista el descriuria com a original, peculiar i pintoresc. Són molts els adjectius que se li poden adjudicar, jo personalment, em quedo amb aquests.

Bé, com ja sabeu aquesta meravella de jardins estan situats a la Pobla de Lillet, però a les afores del poble. Durant un breu període de temps Antoni Guadí va fer una visita a aquest poble i l’empresari industrial Joan Artigas, el va acollir a casa seva, aprofitant l’avinentesa el Sr. Artigas va demanar-li a Gaudí que li dissenyés uns jardins pel seu lleure, Gaudí agraït per la seva hospitalitat, va acceptar el projecte.

Aquests jardins són molt bonics a la vista, ja que el composen una gran quantitat d’elements que haurem d’anar descobrint 😉

DESTACAR QUE: durant la temporada alta o sota petició per grups, hi ha un pack combinat (bitllet de tren anada i tornada + visita als Jardins Artigas + Museu del Ciment Asland) que ofereix el Tren del Ciment en el qual podreu gaudir de l’antic recorregut per on passava el tren fins a la fàbrica del Museu del Ciment Asland de Castellar de N’Hug.

Aprofitant que passeu per la Pobla de Lillet, què us sembla si també fem una visita al poble?

Com arribar-hi?

  • Des de Barcelona: seguir la carretera C-16 fins a Guardiola de Berguedà, tot seguit trobareu una rotonda que us desviarà i ja veureu els indicadors direcció Pobla de Lillet (B-402). Seguiu la carretera fins que a mà esquerra vegeu l’estació del Tren del Ciment,  una mica més endavant a l’esquerra veureu un trencant per on haureu de passar fins que la carretera s’acabi, aleshores haureu de deixar el cotxe a una petita esplanada que hi ha i arribar-vos fins als jardins a peu (5 minuts). ALERTA: la carretera és compartida amb el Tren del Ciment, si hi aneu durant la temporada alta, estigueu atents!

Així doncs, tal i com diu la dita “UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES”, no m’allargo més i deixo que “gaudiu” d’algunes de les fotografies dels Jardins Artigas.

 

4 pensaments sobre “Pobla de Lillet i Jardins Artigas

  1. Hola Queralt! Voldria fer una petita puntualització: La foto titulada “vista del campanar de Sta. Maria de Lillet” no és correcte. Es tracta de Sta. Maria de La Pobla de Lillet, ja que Sta. Maria de Lillet és el monestir.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s