Avià: Llac de Graugés

Aquest indret, pel meu gust passa un pèl desapercebut per a molta gent i és una autèntica llàstima, ja que l’entorn val molt la pena. El lloc en qüestió, es troba dins el terme municipal d’Avià. Es tracta doncs, d’un llac artificial que va ésser construït aleshores, per tal d’emmagatzemar i proveir d’aigua al poble i a les cases de pagès que l’envolten.

L’entorn del llac de Graugés és molt relaxant, ja que et permet passejar tranquil·lament per la ruta circular que aquest lloc ofereix. És un passejada curta, ja que el camí, com ja hem comentat abans, només envolta el llac. Per a totes aquelles persones apassionades per la fotografia o la pesca els resulta un lloc ideal. Recentment, s’hi han portat una parella de cignes, cedits pel llac de Puigcerdà per tal de tornar a donar vida al llac, ja que anteriorment el llac ja hi oferia aquest tipus de fauna. 

Sota el meu punt de vista, crec que la millor època de l’any per visitar aquest bonic indret és a la tardor pel sol fet que el paisatge que presenta és indescriptible. Ens deixem captivar per l’impressionant esclat de colors que la natura ens ofereix i com la gran quantitat de colors es reflecteixen a l’aigua, la combinació és molt pintoresca. Aquest paisatge serveix com a font d’inspiració a molts pintors o poetes.

Com arribar fins aquí? Tenim dues opcions:

  • Des de Berga: agafar la Carretera de Solsona direcció a Avià, passareu per 2 rotondes, a la primera agafeu direcció Avià i a la segona rotonda direcció Cal Rosal, després només haureu de seguir la carretera fins arribar un trencant, gireu a mà esquerra. Seguiu la carretera fins que arribeu al trencant on us indica “Graugés”.
  • Des de Barcelona: pujant per la C-16, agafeu la sortida Gironella centre/Casserres. Un cop hagueu entrat, trobareu una rotonda i heu d’agafar direcció “Casserres”, abans d’arribar al poble veureu que a mà dreta hi ha un trencant que indica “Sant Pau de Casserres” i “Avià” llavors ja només cal seguir la carretera fins que trobeu l’indicador amb el nom de “Graugés”

Ja per últim només cal recordar la gran importància que té aquest espai natural, tot i ser petit, hi viuen un munt d’animals (sobretot aus). És molt important que tots siguem conscients que cal respectar aquest entorn per tal de preservar la fauna que hi habita i no destorbar-la. Tot i que sembla que el lloc no ha de ser massa concorregut, hem pogut veure un increment de visitants, per la qual cosa remarcar que si s’hi va a fer un petit passeig o inclús fer-hi un petit pícnic, recordeu que cal deixar el lloc net tal i com l’heu trobat. Penseu que s’hi han habilitat papereres, si us plau, utilitzeu-les. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s