Cercs: Sant Quirze de Pedret

Sant Quirze de Pedret està situat dins el terme municipal de Cercs, tot i que per arribar-hi s’hi accedeix des de Berga. Haureu d’agafar l’entrada “Berga Centre” (on hi ha l’Institut Guillem de Berguedà) i seguir els indicadors que us portaran fins als peus del pont romànic de Pedret. S’hi pot accedir perfectament amb cotxe, tot i que un cop arribats al pont romànic o a la caseta dels Pescadors, haureu de deixar el cotxe allà.

Una altra alternativa és accedir-hi per la Colònia Rosal (Cal Rosal) pel tram de la via verda, s’hi pot anar amb cotxe, però és molt recomanable fer aquesta ruta a peu, per tal de respectar l’entorn i mantenir-lo en bon estat. Aquesta ruta  Cal Rosal-Pedret és coneguda com a via verda. Rep aquest nom perquè és un antic camí per on hi passava el tren que transportava mercaderies fins a Guardiola de Berguedà. La ruta no té cap mena de dificultat, ja que és molt planera i el camí està en perfectes condicions. Té una distància d’uns 10 km aproximadament (anar i tornar de Cal Rosal a Pedret). Al llarg d’aquesta ruta passejareu per la vora del riu i també us trobareu 3 túnels en molt bon estat de conservació: el primer és molt curt, ja que es veu l’altre cantó, en canvi, els 2 següents són una mica més llargs i alguns d’ells amb lleugeres corbes, això implicava que hi havia trossos que no tocava la llum natural i havíem d’estar, comptats segons, completament a les fosques, però ara fa pocs mesos han rehabilitat el camí d’aquesta Via Verda i ja hi trobareu llum. Un cop passat l’últim dels túnels de seguida arribareu a la Caseta dels Pescadors, on veureu una estàtua d’una espècie de peix i una font.

Davant dels vostres ulls veureu l’impactant pont romànic de Pedret, amb un arc principal i 4 de més petits. Si decidiu creuar el pont, veureu que comença un petit camí que enfila cap a l’església romànica de Sant Quirze de Pedret, amb poc menys de 10 minuts hi fareu cap. La visita a l’interior d’aquesta església és molt recomanable, ja que a l’interior de l’església hi podreu veure les pintures romàniques originals i pintades al fresc. Cal concertar la visita. Us encantaran les vistes des d’aquest racó!

Tot seguit algunes de les fotografies més representatives:

2 pensaments sobre “Cercs: Sant Quirze de Pedret

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s