Berga: Santuari de Queralt

No podia iniciar aquest blog d’indrets del Berguedà sense començar pel que és el més important i emblemàtic per mi; el meu número u a la meva llista d’indrets favorits:  el Santuari de Queralt.

El Santuari de Queralt és una parada obligatòria si es visita el Berguedà. Situat a uns 1200m d’alçada, ofereix unes vistes i un paisatge espectacular. La seva situació privilegiada permet que el visitant gaudeixi d’unes vistes cap a: la mateixa ciutat de Berga, el Pantà de la Baells i Vilada, la Valldan, Casserres i fins i tot els dies més clars es pot veure el Montseny o les muntanyes de Montserrat.

El Santuari de Queralt el formen tot un conjunt d’elements: aparcament públic, l’ascensor inclinat, el bar, l’antiga hostatgeria, la botiga de records, l’església i la Cova de la Troballa.

Tant si es puja per les escales o pel mateix ascensor inclinat (trajecte anada i tornada de 0,80€/persona), anirem a parar a una placeta on hi veurem l’antiga hostatgeria, la botiga de records i també una font. Si avancem endavant, ens trobem al bell mig de la plaça on hi podrem veure l’entrada de l’església. Normalment sempre és oberta. A la mateixa plaça on es troba l’església, veureu unes escales que condueixen cap al Pati dels Castanyers (és important remarcar que en aquest mateix punt, s’inicia o finalitza el Camí dels Bons Homes). Un cop s’arriba al Pati dels Castanyers hi ha unes escales que enfilen cap amunt per tal d’arribar fins a la Cova de la Troballa, o cap al Balcó de Garreta. Si decidim anar cap a la Cova de la Troballa, un cop arribats a la Cova veureu que el camí acaba allà, per tant haurem de tornar per on hem vingut (la Cova sempre està tancada, si volguéssiu entrar-hi, heu de demanar la clau a la mateixa botiga de records). Si es vol anar cap al Balcó de Garreta, cal saber que hi ha un camí de ronda, el qual podreu començar des d’aquí. Aquest camí envolta tot l’entorn del Santuari de Queralt, és un camí molt fàcil, ideal per a totes les persones, inclús per fer amb nens. Al llarg del camí de ronda és obligatori fer una parada a l’àrea de pícnic de la Font del Bou i beure de la seva aigua fresca. A l’estiu és ideal, ja que el lloc és molt fresc i acollidor.

Cal destacar que aquest indret és ideal per practicar esports d’aventura com ara el senderisme, running, l’escalada o el parapent. Moltes persones han agafat com a referència el Santuari de Queralt i el seu entorn com a lloc d’entrenament. 

Com s’hi arriba?

Venint de Barcelona haureu d’agafar l’entrada Berga Nord i a mà esquerra veureu un trencant amb els indicadors “Santuari de la Mare de Déu de Queralt”, “Rasos de Peguera, Sant Llorenç de Morunys.” Seguim aquesta carretera i arribareu a una rotonda que us desviarà direcció “Rasos de Peguera” seguim la carretera fins arribar un altre trencant , girem a mà esquerra fins al desviament de Sant Llorenç de Morunys-Santuari de Queralt, enfilem carretera amunt, passem l’àrea de pícnic de la Font Negra i seguim la carretera amunt que ens portarà fins a l’aparcament del Santuari de Queralt.

Aquí destaquem unes quantes imatges del Santuari de Queralt. Veureu que hi ha una mica de popurrí, però el Santuari de Queralt, l’has de viure i veure durant totes les estacions de l’any!

Un pensament sobre “Berga: Santuari de Queralt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s